توجه: شما هم می توانید با ورود به سیستم و ثبت نظرات خود،باعث دلگرمی ما شوید...
پریناز توتونچی معاون آموزشی شنبه 1403/07/21، ساعت 9:56

محبت‌😍

فضیلت‌ یا ضرورت‌:
 
یکـــی‌ دیگـــر از نیازهـــای‌ حقیقـــی‌ کـــودکان‌، نیـــاز بـــه‌ محبـــت‌ کـــردن‌ و محبـــت‌ دیـــدن‌ اســـت‌. محبـــت‌ کـــردن‌، تنهـــا یـــک‌ فضیلـــت‌ نیســـت‌؛ بلکـــه‌ یـــک‌ ضـــرورت‌ اســـت‌. ایـــن‌ مســـئله‌ به‌‌قـــدری‌ مهـــم‌ اســـت‌ کـــه‌ می‌‌تـــوان‌ گفـــت‌: رگ‌ حیـــات‌ انســـان‌‌ها وابســـته‌ بـــه‌ محبـــت‌ اســـت‌. این‌‌ یـــک‌ نیـــاز فطـــری‌ اســـت‌. هـــر فـــردی‌ ذاتـــا مایـــل‌ اســـت‌ کـــه‌ کســـی‌ یـــا چیـــزی‌ را از دل‌‌وجـــان‌ دوســـت‌ بـــدارد و از طرفـــی‌ هـــم‌ مـــورد دوســـت‌ داشـــته‌ شـــدن‌ قـــرار بگیـــرد.💯

پریناز توتونچی معاون آموزشی شنبه 1403/08/19، ساعت 9:11

انواع سواد از دیدگاه یونسکو

یونسکو بر اساس نیازهای دنیای امروزی سواد را به ۱۲ دسته تقسیم کرده است.

سواد عاطفی

حتما افرادی را دیده‌اید که باهوش هستند و تحصیلات بالایی دارند اما در مسائل عاطفی و احساسی خوب عمل نمی‌کنند. سواد عاطفی یعنی بدانیم در هر شرایطی از عواطف و احساسات خود چگونه استفاده کنیم تا کیفیت زندگی‌مان افزایش پیدا کند. باز هیجان و حسهایمان در جهت نفع خود استفاده کنیم. فردی که سواد عاطفی دارد نه تنها نسبت به مهارت‌های عاطفی خود آگاهی دارد، قادر به درک احساسات دیگران نیز هست بنابراین می‌تواند رفتار و روابط خود را به درستی تنظیم کند.

 

سواد ارتباطی

سواد ارتباطی یعنی بتوانیم از طریق شناخت و به‌کارگیری همه روش‌های کلامی و غیر کلامی مانند زبان بدن و نوع نگاه، با دیگران ارتباط موثر برقرار کنیم. خیلی از افراد با تاثیر کلام در ارتباط با دیگران آشنا هستند اما نمی‌دانند که خیلی از موارد دیگر مانند هماهنگی واژه‌ها و آهنگ کلام با نگاه و زبان بدن اثر ناخوداگاه و به مراتب بیشتری روی دیگران دارد. سواد ارتباطی شامل مهارت‌های مختلفی مانند حل تعارض و آداب اجتماعی است.

 

سواد انرژی

در دنیای امروز انرژی با بحران جدی‌تری در تمام دنیا روبرو است. بنابراین یکی از انواع سواد توانایی شناخت منابع انرژی، استفاده بهینه و مدیریت مصرف انرژی محسوب می‌شود.

 

سواد سلامتی

با توجه به اینکه سطح بهداشت، علم پزشکی و درمان در دنیا رشد زیادی کرده و افراد باید با بهره‌مندی از سواد سلامتی بتوانند نیازهای تغذیه‌ای، روش زندگی سالم، پیشگیری، کنترل و مدیریت بیماری و مشکلات جسمی را بشناسند.

سواد مالی

سواد مالی کمک می‌کند تا بتوانیم سرمایه، زمان و پول خود را بهتر مدیریت کنیم. بی‌سوادی مالی باعث ضعف در انتخاب‌های مالی و در نهایت کاهش رفاه می‌شود. مهارت‌های کلیدی که در افزایش سواد مالی نقش دارند عبارتند از:

  • مهارت ایجاد بودجه
  • توانایی ردیابی هزینه‌ها
  • یادگیری استراتژی‌های پرداخت بدهی
  • برنامه‌ریزی مالی

سواد تحلیلی

تا به حال پیش آمده که بخواهید مسئله‌ای را مطرح کنید اما ندانید از چه طریق باید آن را بگویید؟ تقویت توانایی تجزیه و تحلیل یکی از انواع سواد و نوعی رویکرد آموزشی است که افراد را تشویق می‌کند با دید انتقادی مسائل را دنبال کنند، بتوانند در مواقع مهم با دسته‌بندی اطلاعات، تحلیل و اولویت‌بندی آن‌ه به یک نتیجه برسند و تصمیم درستی بگیرند.

سواد رسانه ای

در دنیایی که با هجوم اطلاعات و رسانه‌ه روبرو هستیم، برای اینکه بتوانیم مخاطب فعال پیام‌های رسانه‌ای باشیم، باید بتوانیم هر پیام را تجزیه تحلیل کنیم. هر پیام رسانه‌ای ۵ پرسش کلیدی دارد:

مخاطب دارای سواد رسانه ای می‌تواند این پرسش‌ها و پاسخ آن‌ها را مشخص کند. مخاطبی که از این نوع سواد برخوردار است، صرفا شنونده و بیننده نیست بلکه هوشمند، خلاق و در درک معنای هر اثر رسانه ای توانمند است. همچنین می‌تواند پیام‌های غلط یا دروغ‌های رسانه‌ای را تشخیص دهد.

سواد رایانه ای

سواد رایانه‌ای یعنی بتوانیم از کامپیوتر و وسایل دیجیتال برای برطرف کردن نیازهای روزانه استفاده کنیم. استفاده از اینترنت، کار با نرم‌افزارهای ساده و مقدماتی، کار با موبایل و وسایل الکترونیکی، انجام کارهای مانند ارسال ایمیل و نوشتن متن از جمله کارهایی هستند که در دنیای امروز هر فردی باید بتواند از عهده آن‌ها بربیاید.

 

سواد نژادی و قومی

برای اینکه بتوانیم بدون تعصب و پیش‌فرض ارتباطی بر اساس احترام با دیگران برقرار کنیم، دانش نسبت به نژاد و قوم‌های مختلف یکی از مهمترین انواع سواد محسوب می‌شود.

سواد بوم شناختی

وقتی می‌گوییم سواد صرفا به معنای تحصیلات دانشگاهی نیست، یعنی اینکه افراد بسیاری را می‌بینیم که با وجود تحصیلات یا سطح مالی مناسب، در جنگل آتش روشن می‌کنند، زباله خود را از پنجره ماشین بیرون می‌اندازند و نسبت به جداسازی زباله خشک و تر یا میزان مصرف لوازم پلاستیکی بی تفاوت هستند. با توجه به رشد جمعیت، افزایش صنایع و دست‌ورزی انسان در طبیعت، منابع طبیعی در خطر هستند. بنابراین انتظار می‌رود هر فرد باسوادی در دوران کنونی بتواند عوامل خطرساز برای طبیعت را بشناسد و نسبت به نقش و اثر خود بر طبیعت آگاه باشد.

سواد علمی

سواد علمی دیگر به معنای خواندن و نوشتن یا داشتن مدرک دانشگاهی نیست. داشتن سواد علمی به معنای اشراف بر تعریف علم، روش‌های علمی و توانایی استفاده از داده‌های علمی، بحث و حل کردن مسائل با استفاده از راهکارهای علمی است.

سواد تربیتی

سواد تربیتی به معنای اطلاع و درک مفهوم فرزندپروری، روش‌های تربیتی و داشتن دانش و پایه‌های ذهنی لازم برای تربیت فرزندان شایسته و توانمند است. شایستگی به این مفهوم که از سلامت روانی و روشن‌بینی لازم برای شناخت خود، برخورد با دیگران، روحیه همکاری، همدلی، مسئولیت‌پذیری، معاشرت و احترام به دیگران برخوردار باشند.

پریناز توتونچی معاون آموزشی يک شنبه 1403/08/06، ساعت 13:47

فعالیت تصویری مربیان فوق برنامه دبستان دخترانه دانشگاه شیراز - مهر ماه

پریناز توتونچی معاون آموزشی يک شنبه 1403/07/29، ساعت 9:50

کسی که محبت تو را دارد، چه ندارد؟

بـــر اســـاس‌ برخـــی‌ بررســـی‌ها متأســـفانه‌ اعضـــای‌ خانـــواده‌ به‌طـــور متوســـط‌ روزانـــه‌ بیشـــتر از ٤ ســـاعت‌ بـــا گوشـــی‌ یـــا تلویزیـــون‌ یا دســـتگاه‌های‌ ســـمعی‌ و بصـــری‌ مشـــغول‌ انـــد؛ امـــا بیشـــتر از ١٧ دقیقـــه‌ باهـــم‌ گفتگـــو نمی‌کننـــد و ایـــن‌ خیلـــی‌ تلـــخ‌ و ناراحت‌کننـــده‌ اســـت‌.بـــرای‌ تربیـــت‌ شایســـته‌ فرزنـــدان‌ در گام‌ اول‌ بـــه‌ همســـرمان‌ توجـــه‌ نمـــوده‌ و او را از عشـــق‌، علاقـــه‌ و توجـــه‌ خـــود ســـیراب‌ کنیـــم‌. ممکـــن‌ اســـت‌ بـــرای‌ خواننـــده ایـــن‌ ســـؤال‌ پیـــش‌ آیـــد کـــه‌ مـــن‌ بـــه‌ همســـرم‌ محبـــت‌ دارم‌، بـــه‌ او توجـــه‌ می‌کنـــم‌، امـــا او بـــه‌ مـــن‌ چنـــدان‌ توجهـــی‌ نـــدارد. در اینجـــا بایـــد گفـــت‌: "مداومـــت‌ در مهـــرورزی‌، آن‌هـــم‌ بـــه‌ شـــکل‌های‌ مختلـــف‌، دیـــر یـــا زود میوه‌هـــای‌ شـــیرین‌ خـــود را ظاهـــر می‌ســـازد." جـــدا از ایـــن‌، اگـــر انســـان‌ها یکدیگـــر را بـــه‌ ســـبب‌ محبـــت‌ بـــه‌ خالـــق_هســـتی‌، دوســـت‌ داشـــته‌ باشـــند، از محبـــت‌ یک‌طرفـــه‌ خســـته‌ نمی‌شـــوند؛ چـــون‌ بـــا خـــود می‌گوینـــد: "خدایـــا کســـی‌ کـــه‌ محبـــت‌ تـــو را دارد چـــه‌ نـــدارد؟ کســـی‌ کـــه‌ محبـــت‌ و رضایـــت‌ تـــو را نـــدارد چـــه‌ دارد؟"
ایـــن‌ نیـــز نکتـــه‌ مهمـــی‌ اســـت‌ کـــه‌: پاســـخگویی‌ بـــه‌ همـــه‌ خواســـته‌های‌ کـــودکان‌، نشـــانه‌ محبـــت‌ و توجـــه‌ بـــه‌ آنهـــا نیســـت‌. فـــرض‌ کنیـــد پزشـــک‌ پـــس‌ از معاینـــه‌ کـــودک‌ بگویـــد: "او به‌هیچ‌وجـــه‌ نبایـــد شـــیرینی‌ مصـــرف‌ کنـــد" و درعین‌حـــال‌ آن‌ کـــودک‌ علاقـــه‌ فراوانـــی‌ بـــه‌ شـــیرینی‌ داشـــته‌ باشـــد. تســـلیم‌ شـــدن‌ در برابـــر خواســـته‌ ایـــن‌ کـــودک‌ نشـــانه‌ محبـــت‌ مـــا نیســـت‌.
تاکنـــون‌ در رابطـــه‌ بـــا نیازهـــای‌ حقیقـــی‌ کـــودکان‌، بـــه‌ دو مـــورد اشـــاره‌ کـــرده‌ و توضیحاتـــی‌ دربـــاره‌ آن‌هـــا آورده‌ایـــم‌:
"اول‌ نیـــاز کـــودکان‌ بـــه‌ تخلیـــه‌ انـــرژی‌ و جنب‌وجـــوش‌ و دوم‌ نیـــاز کـــودکان‌ بـــه‌ محبـــت‌ و توجـــه‌."